Archive for the Category ◊ Inspiration ◊

Author:
• Friday, October 15th, 2010

Birdfeeder – Born i Swedens afgjort geniale lille foderkugle til at sætte på vinduet med en sugekop. De små spurve kommer og sætter sig lige uden for dit vindue – OGSÅ selvom du ikke har en have, og OGSÅ selvom du bor i en etage ejendom!

Born in Sweden har designet foderkuglen (minifoderbræt) og det har de gjort så godt at den har vundet flere designpriser – og flere er på vej – forståeligt nok.

En god gaveidé, og skulle man få to af dem, så gør det jo faktisk ikke spor, vel?!

Køb den online hos Blandet-landhandel.dk, 129,- du finder den her: Birdfeeder

Author:
• Friday, October 08th, 2010

Det er fredag, og vi har ambitioner om god gedigen dansk RÅHYGGE her i huset.

Smukt efterårsvejr: Tjek

Røde paradisæbler på gårdspladsen (som man bliver glad af): Tjek

Varm leverpostej og nybagt brød: Tjek

Slik, vindruer, popcorn og fredagsfilm: Tjek

Hundehvalp: TJEK!

Hundebamsen hedder Tella, og er 11 uger. En gammel dansk hønsehund.

I morgen skal “lageret” i porten flyttes ind på lageret – og der skal styles i butikken. Elsker det. Der skal flyttes rundt på de mange kludetæpper og slagbænkene og måske bliver der plads til nogle flere skabe…håbe håbe. Ring 2191 7600 for åbningstider i gårdbutikken.

Ha’ det rigtig hyggeligt der hvor du er.

Kh Katinka, www.blandet-landhandel.dk

Author:
• Wednesday, June 09th, 2010

Nu er alle messerne lykkeligt overstået for denne gang

Hvor har det været SPÆNDENDE at komme ud og møde alle søde mennesker – både dem vi kendte i forvejen, og alle de nye bekendtskaber vi har gjort. Man kan roligt sige at der blev taget godt imod os. Så nu sidder jeg her i en blanding af lettelse og messe-koma og er træt og glad. Særligt var det spændende at se hvor interesserede folk var i Gardengirl tøjet, Nordic Ware bageformene, kludetæpperne og så selvfølgelig de smukke smukke stenmåtter fra Stonemats.

Billedet kan forstørres...

Der var mange spændende stande på messerne. Og vejret var med os. Herligt. Nu glæder jeg mig til at få styr på butikken, der lige pt mere end noget andet kan karakteriseres som en “rodebutik”.

Klik billedet større...

Ha’ det hyggeligt – vi ses

Katinka

Author:
• Wednesday, March 03rd, 2010

Vi vidste jo godt at de var der. Under de tykke dyner af sne. Vintergækkerne. De ukuelige og smukke små fine blomster, der hvert eneste år trodser frosten og spirer når intet andet kan. Bortset fra erantis, selvfølgelig.

Sneen er mere end velkommen til at blive et stykke tid endnu – så landskabet kan begejstre os med gnistren og ekstra lys, men det var nu fint at det tøede lidt så vi kunne finde frem til forårstegnene. Selvom man måske tager foråret for givet, så er det alligevel storslået hvert år, når man finder vintergækkerne, for så ved man. Nu bliver det forår. Tid til nydning, som Bamse siger….

Category: Inspiration  | 2 Comments
Author:
• Tuesday, February 23rd, 2010

Tja, det er ikke altid det går som man havde tænkt sig…Vi havde planlagt at hente en masse slagbænke og andet godt hjem fra Sverige, men eftersom det var snestorm hele tiden mens vi var der, var alting lukket. Stängt.

Så ER det vel nok godt vi har et stort lager i ødegården, så vi alligevel kan hente en masse kludetæpper og vippespejle med hjem…de kommer snart på nettet, så skal du bare se.

Til gengæld stod forventningerne om at kælke og nyde sneen helt mål med forholdene. To gamle sparkstöttinger blev støvet af og flittigt brugt. SÅ sjovt! Og ellers stod der hygge, pandekager, sildefrokoster, ild i pejsen og kreative børn på programmet. Og en vis portion skovlen sne væk fra tagene… Jeg elsker elsker elsker Sverige.

Vinterhygge i ødegården...

Vinterhygge i ødegården...

Author:
• Wednesday, February 10th, 2010
klik for større billede

klik for større billede

Forleden fandt vi nogle gamle smukke blonder i et gammelt sybord (det er ufatteligt så meget der findes på det lager!) og det var lige det der skulle til for at tage sig sammen til at bore huller i væggen og få en smuk gammel svensk hylde op. Hylden er originalmalet grøn (yay!), men hylderne havde rester af gamle hylderemser i papir, og uanset hvor glad man er for shabby, så var det ikke længere chict. Nu fik hylden fine gamle blonder på og nogle ekstra kroge. Sådan en hylde er perfekt at stille og hænge smukke ting på, som man har lyst til at se på hele tiden. Selvom….Hos os har udstillingen allerede skiftet flere gange.

Og så bliver der ellers bagt yoghurtbrød i Nordic Wares skønne forme. Brødene bliver virkelig fine (og smager faktisk næsten lidt bedre!) og man skal ikke engang smøre formene, man hælder dejen direkte i formen – brød og boller slipper alligevel formene så let som ingenting. Hooooooooooold da op hvor er det SLUT med uformelige boller der er sat på en bageplade med to skeer…DET HER er virkelig virkelig en succes!

Her nedenfor kan du se noget af det jeg holder allermest af at fotografere…jeg tror det skyldes at fromme ting og vintage smykker har en iboende æstetik og stemning…

Ha’ det hyggeligt i sneen – det var vist i år man skulle have investeret i aktier hos et “varm kakao selskab”.

Nu skal der fotograferes antikke valentins kort til “alle hjerters dag”.

Kh Katinka

Category: Inspiration  | 4 Comments
Author:
• Monday, February 01st, 2010

Forleden, mens jeg telefonisk var ved at bestille nogle Stonemats (stenmåtter), blev jeg temmelig distraheret. For en stor gul bus standsede lige foran haven og hækken. Døren åbnede sig og ud kom en chauffør med en grensaks. Han begyndte at klippe grene af et af vores store gamle japanske kirsebærtræer. Så gik han ind i bussen igen og kørte sin vej. Jeg har på nuværende tidspunkt i forløbet ingen anelse om hvor mange måtter jeg har bestilt :-) .Jeg var nemlig temmelig paf. Da jeg gik ud for at undersøge nærmere, kunne jeg se han havde taget et par af de store grene der hang ud over hækken. Grenene lå på vejen. Dem tog jeg med ind og satte i vand. Forleden viste jeg her på bloggen et billede af de fine grønne knopper. Nu kan du se hvor smukke de nu står….vi siger tak til chaufføren!

Klik billedet større så du bedre kan se…det viste sig at være fra træets vildskud, og altså ikke japanske, men almindelige kirsebærblomster.

Det er så FINT med de smukke hvide blomster. Helt uvirkeligt her i al sneen. Jeg synes det er rart med en lille forårsbebuder, men når det er sagt, må jeg krybe til korset og erkende, at jeg ELSKER denne vinter. Aldrig har der været så mange smukke snefyldte dage med gnistrende sne og masser af lys. Det fineste er næsten det blå lys der kommer om morgenen inden solopgang. Gyyyyys det er smukt…Den bedste vinter EVER!

Håber I har det lunt og godt derude, og at I nyder sneen.

Snehilsen fra Katinka

Author:
• Sunday, March 29th, 2009

Vi har sagt det før…..men vi må lige sige det igen: De gamle fromme ting besidder altså noget ganske særligt!

Det er simpelthen en fornøjelse at have med dem at gøre. De er verdens mest taknemmelige pyntegenstande næst efter blomster, for det er lige meget hvor man stiller, lægger eller sætter en gammel from ting, så tager den sig godt ud. De fromme ting kan løfte ethvert stilleben og VIGTIGST af alt: De kan gøre en glad når man ser på dem. De gamle fromme ting har noget særligt over sig. Man fornemmer at nogen har ejet dem før og holdt særligt meget af dem. Ofte symboliserer de minde- og mærkedage for de tidligere ejere, som har kigget på dem og brugt dem. Prøv at hænge rosenkrans op rundt omkring, og stil små fine fromme ting sammen med andre fine ting – det har en genialt effekt!

Author:
• Thursday, February 19th, 2009

Det er jo altid rart med lidt omtale – især når det er positivt :-)

I det seneste nummer af BoligLiv er Blandet-landhandel.dk nævnt i web-guiden, med et fint billede af en af de skønne emaljebrocher. Det passer jo perfekt her til foråret, med alle de blomster. Så kan man lige supplere med lidt flower power fra de glade 60’ere.

Brocherne har kun et problem. Det er svært at vælge! Så nu indfører vi en mængderabat.

Når man ikke har brochen på er den faktisk et fint lille grafisk indslag på hylder, kommoder, toillettemøbler og andre fralægningsflader hvor man har sine smykker liggende fremme. Jeg har dem liggende ovenpå, og rundt om, et gammel svensk vippespejl. I alverdens farver. Det gør mig glad hver dag at kigge på dem – de er simpelthen så glade.

Author:
• Monday, February 02nd, 2009

Når man sådan er influenzaramt kan man faktisk godt finde noget positivt at sige om influenza….for med feberen får man verdens bedste undskyldning for at se samtlige sæsoner af Desperate Housewives på dvd…og så ligger man der i sin feberrus og ser på den vildest stylede serie der nogensinde er skabt, og PLUDSELIG fremtoner sig gennem febertågerne: Bree, der har bagt en kage…og det er ikke bare en kage, det er en BUNDT kage (fra Nordic Ware)! Altså, hvis Bree bager Bundts, så er det fordi det er velkendt kvalitet. Uomtvisteligt, for sådan er det med Bree. Og ikke nok med det – Bundtkagerne nævnes FLERE gange i serien – Susan kommer på et tidspunkt med en Bundt kage med flormelisdrys.(Hun skynder sig at sige hun ikke selv har bagt den…)

Nu er influenzaen snart forsvundet, og så må undskyldningen for at bruge tid på serien i min travle hverdag vel være: Research. Det er ren og skær research…. :-)

Author:
• Wednesday, January 28th, 2009

Vi er ramt – hårdt ramt…det betyder at der muligvis ikke bliver leveret møbler fredag, og at det bliver lidt småt med nye ting der bliver lagt på sitet. Til gengæld betyder det også at den komplette box (en julegave- tak !) med Desperate Housewives kommer til sin ret. Hurrah for influenzaen :-)

Så i selskab med Bree, Lynette, Susan og Gabrielle, bliver ondt i halsen og ondt af os selv til: Hygge, hostebolcher og te med honning & ingefær. Slet ikke så ringe endda. Tænk at det kan være en god ting at få indfluenza…

På billedet ser du noget af designeren Pips tapet som baggrund for hendes prikkede porcelæn. Det gad man godt drikke te af…eller kaffe.

Author:
• Friday, January 23rd, 2009

…Så er det PIP Studio tapeterne fra Holland. Glade glade farver og mønstre med finurlige ting og sager. Masser af detaljer når man lige får kigget en ekstra gang. Jeg er ret glad for at bladre i tapetbøger, men denne kollektion er noget af det fineste. Måske særligt fordi der er så mange dygtigt stylede interiør billeder som viser eksempler på hvordan tapeterne og fotostaterne tager sig ud når de er kommet fra tapetbogen og op på en væg.

Og så er der noget andet der fryder mig – der er masser af prikker :-) . Med sådan noget fantastisk tapet er det helt ok at sidde og arbejde foran skærmen. Også på en fredag aften. Og også selvom det tager uhæmmet lang tid at få det hele på nettet.

Vi har i dag fået ballade for ikke at bruge bloggen ofte nok. Det skal vi så fluks rette op på.

God week end

Author:
• Sunday, January 04th, 2009

KÆMPE UDSALG & GODT NYTÅR

De siger det bliver et kriseår…men det har vi nu tænkt os at blæse på :-) Vi siger godt nytår alligevel. Til alle! Det bliver et godt nyt år.

Kortet ovenfor er fra 1909….der er sket et par ting siden da….:-)

KÆDEREAKTION

Vi håber at alle de der har huse til salg får dem solgt, til en god pris. For det er vel især hushandlerne der danner prop i flaskehalsen. TÆNK hvis vi kunne vende den onde cirkel nu og her, så alle igen fik vind i sejlene. Forestil jer at der i morgen blev solgt 200 huse…det ville afstedkomme en masse nye handler som igen ville afstedkomme nye handler…osv osv. Ikke mere “nja…jeg venter lige, det kan være priserne falder mere…” Eller “ja, vil gerne købe, skal bare have solgt vores eget hus først….” etc. Det ville være SKØNT hvis folk ikke skulle gruble så frygtelig længe over tingene, men gjorde hvad de havde lyst til. Man lever jo kun een gang, og det er trist at have sat sit liv på pause…ikke? Så lad der herfra lyde en opfordring: Står du og skal investere i et nyt hus – så KØB det NU! Lad kædereaktionen begynde!

STRESS OG HVERDAGE OG GÅTURE VED VANDET

Har du haft det godt i ferien? Fik du slappet af og hygget? Hvis du synes det er stressende at starte hverdagen efter en juleferie, så kan vi virkelig anbefale at gå en tur ved havet. Læste vist engang et sted at ingen dansker har mere end 1 times kørsel til kysten. Så det skulle kunne være alle forundt at tage til stranden en smuk vinterdag. Ta’ derud – det er så dejligt roligt at gå en tur ved vandet.

For os har det været rart at komme igang igen efter julens mange frokoster. For vi har så mange planer for Blandet-landhandel.dk, og når man først har en plan er det jo sjovest hvis planen så også bliver ført ud i livet. En af planerne går ud på at reparere alle de pelse med skavanker vi har liggende.

Det kan godt lade sig gøre, med en kraftanstrengelse og hjælp fra en komplet Desperate Housewifes Box i dvd-afspilleren. Så væbnet med tekstillim, nål og tråd, er vi gået i gang. Der er allerede nu lagt nye vintage pelse på sitet, og der er en hel del flere på vej. Og så kommer alle dem med skavankerne også på. Krise eller ej – man skal i al fald ikke fryse, vel!

NU ÅBNER VI EN BUTIK LIVE

Vi har faktisk også skumle planer om at åbne butik her på gården. Nu. De oprindelige planer voksede fra ganske få kvadratmetre til nu at omfatte godt 100….Den simple port vi indledningsvis havde forestillet os at alle vores flinke kunder skulle entrere butikken ad, voksede til at skulle være en svensk glasveranda med småsprodsede døre…idéen med de ujævne brostensgulve der skulle jævnes ud med strandsand blev afløst af trægulve på støbt beton, og de rustikke vægge mshowroom,åtte og skulle udstyres med en stor åben pejs. Og lad os sige med det samme, at der skal ikke herske tvivl om hensigterne. De er der, har altid været der, og vil altid være der, men vi har erkendt at der er en vis diskrepans set i forhold til tidslinien. Nu har vi så truffet den beslutning at åbne meget meget snart. Ikke i trods, men PÅ trods af at vi hverken er hel eller halvfærdige med alle planerne. Vi håber derfor at der er rigtig mange der har lyst til at komme på et lille spændende rustikt eventyr i vores blandede landhandel. Åbningstiderne vil altid fremgå på nettet, og ringer du 21917600, finder vi et tidspunkt der passer. I næste nyhedsbrev er der mere info om åbningstidspunktet.

Det bliver nok i starten af februar. Katinka skal nemlig først til Formex udstillingen i Stockholm. Op til svenskernes smukke hovedstad og suge inspiration til sig som en lille svamp :-)  Op og se hvad svenskerne finder på. For selvom der i Danmark er masser af gode og spændende firmaer, så er der samtidig også mange (rigtig mange) der tilbyder HELT de samme varer.

Mennesker er nysgerrige væsener, og forandring fryder, så vi krydser fingre for at vi finder en masse spændende og anderledes. Om det er den svenske oldemor der spøger i kulissen, ved vi ikke, men vi er generelt meget glade for den svenske stil, her i firmaet :-) Stilren, enkel, tidløs, rustik og gedigen.

SMERTENSBARNET – KÆMPE UDSALG

Og så til smertensbarnet. Vi er nemlig nødt til at holde udsalg. Det er altid meget ambivalent for os, for vores vareudvalg er jo helt konkret IKKE noget der går “out of style” om nogle måneder. Mange butikker holder (panik)udalg fordi næste sæsons kollektion skal have plads på hylderne i stedet for, og den indeværende sæsons varer er u-checkede om blot nogle få måneder…..MEN! De problemer har vi jo slet ikke her i firmaet. Et 140 år gammelt skab skal ikke sættes på udsalg fordi det er i overhængende fare for at blive umoderne. Hvorfor i himlens navn holder vi SÅ udsalg? Jamen det gør vi da for at tækkes vores søde kunder! “man skal være god mod sine kunder” siger de kloge, og når de kloge taler, så lytter vi. Så nu er der nedsatte priser på en hel del. Det er der resten af januar. Nogle af varerne er sat rigtig meget ned. 50 %! Og alle Enid Collins designertaskerne er der 30 % på. Det må du gerne fortælle dine sødeste venner. Der er også en del nyheder at finde, og flere på vej.

HVORFOR BLOGGER VI?

Forresten – der er en del der har undret sig over hvorfor vi sender nyhedsbrevet ud via denne blog. Der er flere grunde, og en af dem er at gøre vores site interaktivt for jer kunder, og kommunikationen hyggeligere. På universitet opfordres man altid til at stille uddybende spørgsmål, fordi det hedder sig at hvis man selv sidder med et uafklaret spørgsmål, er der mindst 10 andre i forelæsningslokalet der tænker det samme. Idéen er altså at du ved at skrive et indlæg i bloggen, som jo er offentlig, måske belyser noget som andre får glæde af at læse. (Du skal logge på bloggen for at skrive i den, men det skal man kun første gang.)

Ha’ det godt allesammen, håber du benytter dig af udsalget for alle tilbudene forsvinder med et trylleslag den 1. februar :-) sammen med al julepynt….

Kh Katinka, www.blandet-landhandel.dk

Author:
• Monday, December 01st, 2008

Kære alle. (Og I er efterhånden rigtig rigtig mange der modtager vores nyhedsbrev…)

Velkommen til premieren. Det er første gang vi skriver nyhedsbreve direkte i bloggen. For fremtiden vil alle nyhedsbreve være tilgængelige her. Det er rigtig rigtig hyggeligt at blogge, synes vi. Nedenfor skriver vi mere om hvad vores blog kan bruges til.

Der er som sædvanlig sket en masse hos Blandet-landhandel.dk. For det gør der hele tiden. Masser af nye varer, og alt for lidt tid til at få dem fotograferet og lagt på nettet. Vi kæmper en stadig kamp for at nå det hele. Ærgerligt at et døgn kun har 24 timer, for der er simpelthen så mange fine ting vi gerne ville vise vores søde kunder på nettet. MEN vi har nået noget af julepynten, og der kommer mere. Til gengæld må alle pelsene og de gamle fine møbler pænt vente til efter jul. Så ved du at der er noget at glæde sig til i januar.

Bloklys i kassevis

Vi har travlt med at julepynte vores gamle gård. Vi skal have granguirlander med lyskæder i porten, som vi plejer. Og så har vi haft travlt med at fotografere nogle af de nye varer. Vi har bl.a. fundet nogle rigtig gode danskproducerede bloklys. Stearin og paraffin. De ser sådan ud i ren stearin:

Man kan jo ikke få lys NOK i denne mørke og hyggelige tid – og man slæber til huse uafladeligt. Så lad posten tage slæbet i bogstaveligste forstand, og få lysene leveret hjemme hos dig selv i kassevis :-) Vi giver mængderabat når du køber en hel kasse.

Nyt design

Vi skylder i øvrigt også nok at sige, at vores forside skifter udseende næsten hver eneste dag i disse tider. Det er fordi vi er ved at få redesignet det hele. Det kan selvfølgelig være lidt forvirrende for jer – Men bare rolig, indholdet ER det samme, det er KUN forsidens udseende der ændres, og vi tør godt love det bliver bedre. Det er faktisk vores egne fotos af de gamle svenske tapeter vi lægger ind som tapet, kan du se det? Det er jo ret oplagt…

Det er smart at blogge

Hvad er det så vi synes denne blog skal bruges til? Jo, først og fremmest er det for at fortælle lidt om hvad der foregår i den blandede landhandel. Denne blog gør det rigtig nemt for os at fx. vise billeder af varer etc., oftere end med et nyhedsbrev og i form af kortere indlæg. Men det primære er, at de der IKKE er interesserede i at læse lange indlæg om dette og hint, helt slipper for de lange indlæg som vi føler vi er nødt til at få skrevet i forbindelse med vores site. Bloggen her betyder altså at netbutikken bliver næsten helt fri for indlæg lange som doktordisputatser. Det drejer sig om indlæg om gode råd til en god nethandel, indlæg om antikviteter og om hvordan byggeriet med vores gamle hestestald skrider frem (så vi snart kan få gang i en god udstilling af vores fine ting og sager…). Hvis alle de indlæg skal ligge på selve sitet, så mister man fuldstændig overblikket. Derfor denne blog. Så kan de der har lyst læse med, og andre kan holde sig til sitet. Og så er alle glade! Det vil også være her vi spørger jer – vores søde kunder – hvordan I helst vil have det….fx. om køb over 450 kr. skal sendes fragtfrit etc. etc. Du kan læse mere om bloggen det andet indlæg “Blandet-landhandel blogger”.

Hyggeligt og travlt…

Du står måske lige nu i en masse juleforberedelser. Faktisk har du måske slet ikke tid til at sidde særligt meget foran skærmen….:-) Vi vil derfor skynde os at fortælle dig, at du som altid kan finde en hel del ting som egner sig fortræffeligt som julegaver. Mange af vores varer kan du faktisk ikke finde ret mange andre steder, og du får dem jo leveret. Det er da nemt! I december måned koster fragten kun 45 kr., uanset hvor mange ting og sager i småtingsafdelingen du køber. Rabatten fratrækkes manuelt af os, skal du lige huske! Og for at få rabatten skal du skrive “rabat” i beskedfeltet i ordren – for det er KUN nyhedsbrevsmodtagere og bloggere der får rabatten.

Lidt for enhver smag

I den blandede-landhandel finder du prikkede lamper, karlekammerskabe, smukke lysestager, evighedskalenderen over alle evighedskalendere, vintagesmykker og lækre bløde mink capes. Designer juliennejern, retromøbler og tapet. Børnebog eller prinsessesmykker….Gedigne bageforme og smukke gamle kort. Og med nogle af de kort vil vi lige sige på gensyn. Håber vi ses på nettet.


Mange adventshilsner fra Peter og Katinka,

www.blandet-landhandel.dk