Archive for ◊ May, 2009 ◊

Author:
• Tuesday, May 26th, 2009

Kære alle I flinke mennesker

Man siger “for 100 år siden” om noget der skete for laaaaaaaaang tid siden. Når man ligger i vores fine hængekøje som er bundet op mellem et kæmpe kastanietræ og en lind, og kigger op i trækronerne, må man sende en venlig tanke til den der for “100 år siden” plantede træerne. De har ikke selv haft glæde af dem på samme måde som vi har. Gad vide hvad der ansporede dem til at gøre det… Ikke en hængekøje fra www.blandet-landhandel.dk i al fald. Men måske en slags skabertrang og et behov for æstetik.

Man siger også at noget for at være antikt skal være over 100 år gammelt. For 100 år siden var Art Nouveau (Jugend etc.) på sit højeste. Mange af de gamle ting som er mere end 100 år gamle, besidder en håndværksmæssig snilde som man stort set ikke kan købe for penge i dag. Mange af tingene kunne sagtens være lavet meget simplere og man havde slet ikke behøvet at lægge så mange timer i det – men det gjorde man! Gad vide hvad der ansporede dem til det. (igen, måske skabertrang og æstetisk sans…) En ting er sikkert: De gamle ting synes at være mere bevaringsværdige end de ting der i dag masseproduceres i østen. Det kan ikke undgås at håndlavede ting og ting hvor man virkelig har anstrengt sig føles mere “ægte” og “rigtige”. Eller – det tillader vi os her i firmaet at give udtryk for at vi tror  – Bare rolig, vi synes selvfølgelig det er helt ok hvis du ikke er enig. Men vi synes det er en sjov tanke at forestille sig at der om 100 år skulle stå nogen med en glasvase (kopi af gammel, selvfølgelig) og sige: nej seeeee – det er en af dem der blev masseproduceret i Kina for 100 år siden – DEN må vi have!

Her ser du et billede af en håndlavet sæbe fra Munkholm….en af vores nyheder. Den er både ægte og “rigtig”. Den hedder “Grønnebakken” og dufter grønt!

Tiden går temmelig hurtigt her i Hornsherred – vi når ikke alt det vi gerne ville. Det er nok også ok. Det kender du sikkert godt. Der er en generel tendens i samfundet til at fremelske stress og jag, men HUSK at stoppe op. Lige omlidt er Maj måned slut, MEN du kan nå det endnu – at stoppe op og nyde den. Ingen måned er så frodig og ekstrem som Maj, hvor alting eksploderer. Det går så hurtigt at man næsten skal bo i det fri hvis man skal nå at opfatte hele udviklingen. Det er som med børn – lige pludselig er de vokset ud af en næsten ny kjole, og lige pludselig er deres fødder i nattens mulm og mørke blevet en str. 34. Så børn er som Maj måned – det kræver din opmærksomhed når du vil opleve udviklingen.

En anden ting der kræver vores opmærsomhed er alle de varer vi er ved at flytte ind i de rustikke lokaler i butikken. Der er aldrig nogen der har fortalt os hvor lang tid det tager – så herfra skal der lyde DYB respekt til de butikker der altid har flotte opstillinger klar til kunderne. Fine varer i skøn forening MED prismærker på. Vi tager det aldrig mere for givet. Respekt. Og forresten! Kender du en butik du synes kunne inspirere andre, må du meget gerne give os besked. Og gerne her på bloggen. Det er snart det nemmeste. Du kan kommentere dette indlæg lige nedenfor.

Hvis du har tid her i Maj til at løsrive dig fra årstidsbeskuelserne (og børne iagttagelserne) så ville det være hyggeligt at ses – på nettet eller i butikken. Husk at du kun betaler en omgang fragt UANSET hvor meget du bestiller – og selvom “systemet” fortæller dig noget andet, så betaler du i sidste ende kun det du skal. (Jeps – vi er til at tale med hos  www.blandet-landhandel.dk )

Ha’ det nu rigtig godt derude :-)

Majsommelige hilsner fra Katinka og Co.

Category: Velkommen  | 4 Comments
Author:
• Sunday, May 10th, 2009

Det kan være en jungle at surfe på nettet. Vi vil gerne være behjælpelige med at anbefale nogle af de netbutikker (og andre sites) som vi synes fortjener opmærksomhed.

Børnetøjsbutikker på nettet er der, ligesom brugskunstbutikker, mange af. Nogle af dem er rigtig gode, andre er slet ikke gode.

Vi vil gerne anbefale www.butik-bambino.dk. Handler du her får du den ypperste betjening. Og det kan vi love, for vi kender ejeren privat, og handler der selv. Butikken er oven i købet lokal, så vi render ofte sammen når vi er på posthuset med pakker og andet godt.

Hvis du leder efter legetøj og andre børneting, skulle du lægge vejen forbi en anden af de “lokale” butikker som vi også varmt kan anbefale. Det er www.lillebi.dk.

Kendetegnende for de butikker vi linker til er at de alle, ligesom os, er professionelle, det vil sige indehaverne lever af butikken. Dette medfører selvfølgelig en høj service, da butikkerne jo gerne vil have du kommer igen :-)

Der kommer snart flere links i dette blogindlæg.

Category: Velkommen  | Leave a Comment
Author:
• Wednesday, May 06th, 2009

Kære alle.

Allerførst et dejligt særtilbud på Trouville møbler, så du kan komme til at sidde behageligt og smukt i de fineste havemøbler, når nu alle de dejlige helligdage kommer. Vi tilbyder:

Køb et helt sæt møbler med bænk, stort bord og to stole, og få GRATIS hynder ELLER 1 stor egetræs plantekasse (værdi 2000 kr.) med i prisen

Køb et helt sæt møbler med lille bord og fire stole (eller lille bænk og to stole) og kvadratisk bord, og få GRATIS hynder ELLER lille egetræs plantekasse (værdi 1700 kr.) med i prisen

Køber du et sæt Trouville møber inden den 20. maj 2009, byder vi endda på gratis fragt i DK.

Disse særtilbud i anledning af at de japanske kirsebærtræer blomstrer gælder KUN indtil den 20. maj 2009.

NYT

Andet steds her på bloggen finder du en helt ny nærmere beskrivelse af Tina Munkholms fantastiske produkter. TÆNK at sådan noget stadig findes for penge der er til at betale. Det er simpelthen hverdagsluxus. Læs blog indlægget nu, eller senere, hvis du gerne vil vide mere om de skønne danskproducerede “hverdag de luxe” produkter.

Der er også en guide på vej, så du kan læse mere om hvordan man køber (gamle) møbler på nettet. Den skulle være klar om et par dage.

Der er kommet tre nye Bundt forme fra Nordic Ware. Du kan lige smugkigge her nedenfor. De kommer på nettet i løbet af meget kort tid. SE lige hvor fine de er!

Svenske fund

Der kommer flere svenske fund – gamle fine ting og sager – på nettet snart. Ånden (læs: tiden) skal lige indfinde sig…men her kan du se hvad der bl.a. kommer:

Og kan du høre fjerne høje lyde, hen ad noget smasken, så er det bare os der spiser Heibergs fantastiske chockoladekage…

Vi “ses” – kh Katinka

Category: Velkommen  | Leave a Comment
Author:
• Tuesday, May 05th, 2009

Læs meget mere om Munkholms produkter og bliv klogere på velvære for krop og sjæl

Når man henter de lækre Munkholm wellness produkter fra lageret ind i vores butik (showroom) og stiller det til skue, mærker man at alle de lækre ting slet slet ikke kommer til deres ret i en netbutik – for selv med den bedste forestillingsevne, så er det en rigtig rar ting at opleve sagerne i virkeligheden. Især de fine dufte…..Tingene fortjener ganske enkelt en nærmere beskrivelse så du får (næsten) det hele med. Den beskrivelse får du her.

En af de ting nettet kan bruges til er at fortælle om sine varer. Det gode ved det er, at de der ikke er interesserede klikker væk igen, mens andre der gerne vil vide mere om produkterne kan læse sig mætte. Problemet er bare, at der er grænser for hvor meget info man kan skrive ud for hver vare i en webshop…Vores blog er derfor en super god måde at formidle “viden” på. Nu kan du læse med nedenfor hvis du vil vide mere om Tina Munkholms håndlavede duftlys, sæber, saltscrub og cremer. Og ved du det hele allerede – så klik ind i netbutikken og kig sagerne igennem. MUNKHOLM.  En rigtig god gave…både til dig selv og til andre. Og det er ganske unikt stadig at kunne finde produkter der er håndlavede i Danmark.

MUNKHOLM duftlys

Tina Munkholms håndlavede lys af lavet af voks og de er tilsat æteriske olier. De æteriske olier er der ikke kun for snobeffektens skyld. De bliver brugt fordi de dufter på den rigtige måde. Ikke kemisk og kunstigt, som en del lys fra Østen. Æteriske olier er hunde dyre, og derfor bliver prisen højere end i supermarkedet…og så kan du jo spørge dig selv om du tror de er bedre…

Lysene brænder længe. Over 50 timer. Og de brænder pænt. Når lyset er brændt ud kan det klassiske glas bruges til alle mulige andre ting, fx. lidt sand i bunden og et fyrfadslys.

Det er ikke meningen at duftlys skal brænde i evigheder. De er rigtig gode til at slå en tone an, ved at være tændt i nogle timer, og så kan du slukke dem. På den måde holder de også vældig længe. Dufte betyder faktisk mere end man umiddelbart skulle tro, og derfor er det virkelig rart med duftlys. Også på toilettet….

SALTSCRUB

Tina Munkholm var den der gjorde saltscrub “kendt” i Danmark. Saltscrub har i lange tider været forbeholdt spabade, kurcentre og besøgende på luxus badehoteller etc. Tina Munkholm har gjort det til en hverdags luxus. Der var ikke mange der kendte til saltscrub da hun første gang viste det på en messe i Danmark. Men NU er der mange der kender det – for det er virkelig virkelig lækker hverdags selvforkælelse. Man scrubber huden på kroppen godt og grundigt, og bliver så ren som man næsten ikke troede man kunne blive, og når man skyller sig preller vandet af pga. olien og man bliver let at tørre med et håndklæde. Det soltørrede franske middelhavssalt er mineralfyldt og skrubber effektivt. Saltets kornstørrelse er HELT perfekt til scrub, ikke for grov, og ikke så fin at den bare polerer huden. Olien gør huden blød og lækker og man behøver ingen lotion efter badet. Man bliver så lækker som en marcipangris uden svineinfluenza :-)

Saltscrub er også tilsat æteriske olier, så det dufter på den helt rigtige måde. Olierne er næsten helt økologiske. Nogle tekniske ting gør at man ikke må kalde dem økologiske, med mindre det er 100 %, men der er ingen tvivl om at du kan scrubbe med ekstra god samvittighed, også selvom det ikke kan lade sig gøre at kalde det Ø-mærket.

Munkholm håndlavet sæbe

At koge sæbe er et håndværk. Tina Munkholm mestrer dette håndværk. Munkholm sæberne er det bedste at vaske sig i fordi de er så bløde og cremede at de ikke udtørrer huden. Det er en vigtig detalje i hverdagen, synes jeg! Sæberne er tilsat æteriske olier, og dufter fantastisk. Hvis man har et lille lager liggende, kan man med fordel have dem liggende i linnedskabet, da sengetøj etc kommer til at dufte pragtfuldt. (Især duften “Rød te” er god til det, da den i forvejen dufter af nyvasket sengetøj). Man kan have sådan en sæbe liggende i ret lang tid.

Duft-opfattelse er selvfølgelig en subjektiv ting. Vi har rigtig mange forskellige Munkholm sæber i butikken, og det er interessant hvordan nogle dufte appellerer til nogen mens andre foretrækker noget HELT andet. Derfor har vi valgt at have rigtig mange forskellige sæber, fordi det er så hyggeligt at stå og dufte til de mange forskellige dufte der findes. Kom gerne ind i butikken og prøv – det er lidt af en oplevelse! Også fordi sæberne alle ser helt forskellige ud. Nogle af dem har man næsten lyst til at spise. Vi havde på et tidspunkt “lakrids” sæben i sæbeskålen på badeværelset. Kort efter den var lagt på plads bemærkede jeg at der var tandmærker i den (svarende til et tandsæt hos en tre-årig….). Min datter har aldrig nævnt det, og det har ikke gentaget sig, og er bestemt heller ikke noget jeg vil anbefale at prøve.

Vi bliver sommetider spurgt om vi sælger flydende sæbe. Det gør vi ikke, og kommer nok heller aldrig til det. FORDI: En sæbe er flydende fordi der er vand i den. Vandet skal man sørge for ikke bliver kontamineret med diverse bakterier, og det er nødvendigt at tilsætte forskellige stoffer i sæben for at få den flydende sæbe til at holde sig. Så når du vasker hænder, gør du det altså i noget der skal gøre dine hænder rene, men som ofte er tilsat miljøbelastende stoffer. Og det skyller man ud i håndvasken bagefter. I rigelige mængder. Med et godt stykke sæbe i sæbeskålen har man sat sig ud over den sag med miljøet, og det er jo slet ikke så ringe endda. Når man tænker på vores rene drikkevand. Noget andet er, at sæberne er så cremede at man ikke har lyst til at bruge andre sæber end Munkholms håndlavede lækre sæber. Må vi igen fremhæve kaffesæberne. De er helt suveræne i køkkenet. Vi siger det lige igen: Håndlavet sæbe er rent, enkelt og naturligt.

Badsmelterne er økologiske

Munkholm badsmeltere er en lille luxus ting du burde unde dig selv at prøve….Det er en fast badeolie, som smelter i det varme vand. Lavet af økologisk kakaosmør og natriumbikarbonat, som blødgør huden. Du fylder karret med vand, sætter en badsmelter ned og så nedsænker du dit legeme i vandet. Så ringer telefonen, og du lader den ringe :-)

kakaosmør indeholder naturlig e-vitamin og antioxidanter.

Aromabad badesalt

Til karbad, men så sandelig også til fodbad. Aromabadet er lavet med forskellige salte som indeholder mineraler. GODT for kroppen. Der er også olie i, som blødgør. Det er det der gør at Munkholm aromabad adskiller sig fra almindelige badesalte og badebomber.

Find en fin balje og et håndklæde, fyld lunkent vand og drys noget aroma badesalt i vandet – og få bløde lækre fødder. Hvis man sætter sig for det, kan man sagtens tage fodbad temmelig ofte, du kunne jo fx. have fødderne i lækkert velduftende badevand mens du sidder og læser dette….

Rosenvand – lavendelvand

Et frisk velduftende pust ER virkelig forfriskende og stimulerende! Med æteriske olier, selvfølgelig. Rosenvand og lavendelvand er også rigtig god til at fixere (mineral) make up. Det virker kølende på huden, fx. hvis du har det varmt, virker som en skintonic og virker beroligende på huden, samtidig med at den selvfølgelig tilfører huden fugt. Aircondition som udtørrer huden kan afhjælpes med rosenvand og lavendelvand.

Er du der stadig? Så synes jeg du skal lægge vejen forbi Blandet-landhandel.dk og dufte dig igennem de lækre ting og sager fra Munkholm….

Category: Velkommen  | One Comment