Archive for ◊ December, 2009 ◊

Author:
• Wednesday, December 30th, 2009

Lidt om bagmændende bag www.blandet-landhandel.dk – den LAAAAAAANGE version (hent kaffe og te nu)

Året er 1998. Stedet er en gammel firelænget gård på Sjælland. Vi var lige blevet ejere af et Morten Korchsk idyllisk gammelt sted, og vi var faktisk med det samme klar over, at med så meget plads kunne vi indrette en gårdbutik i de gamle stalde.

Som sagt så gjort. Den lukkede gårdsplads skulle dog først fyldes med børn og hundehvalpe, og den slags er jo som bekendt en tidskrævende opgave….Derfor blev det ved snakken i nogle år, indtil vi i 2004 for alvor gik i gang med at gøre drøm til virkelighed.

Da vi i juni 2005 (som en af de første net antikbutikker, faktisk!) åbnede netbutikken Blandet-landhandel.dk, regnede vi ikke med at nogen som helst ville interessere sig for hvem vi er. Men der tog vi fejl. Der er mange der gerne vil vide hvem det er der “sidder på den anden side af skærmen”, fordi det er rart generelt at vide hvem det er man handler med, dels med hensyn til at man jo skal kunne stole på nogen man overfører penge til, men også af nysgerrighed! Så efter utallige opfordringer, besluttede vi alligevel at fortælle lidt mere om os selv. Vi er: Peter Frederiksen, jysk kemiingenør og Katinka Louise Larsen, bornholmsk jurist.

Vi bor sammen med fire fantastiske døtre på “Baunekjærsgård” i landsbyen Røgerup, i det smukke Hornsherred. Den gamle bindingsværksgård fra 1858 skal sættes i stand fra A-Z, og med fire små børn, fuldtidsjob, ødegård i Sverige, veletableret og travl webshop (som oven i købet er en succes!) så er der ikke mange minutter til overs til at kalke og tjære…I foråret 2009 åbnede vi ENDELIG desuden en rustikt indrettet butik her på gården.

Det er Katinka der varetager den daglige drift og fotograferer alle herligheder, mens en del af indkøbene foretages i fællesskab. Katinka arbejder fuldtids med Blandet-landhandel.dk, og har således gjort sin hobby til sit erhverv, mens Peter stadig er specialist hos et stort ingeniørfirma.

Vi startede firmaet fordi vi ikke kunne lade være. Simpelthen! Og når det er lysten der driver værket tænker vi at det ikke kan gå helt galt.

Vintage er kommet for at blive…..

Vintage er en livsstil.

Vi er klar over, at minimalismen og simple living har et godt tag i mange, hvilket jo ikke i sig selv er befordrende for at lange en masse brugte varer over disken i en blandet landhandel. Selv er vi mildest talt maximalister, og helliger ikke brug-og-smid-væk kulturen. Så vi sætter vores lid til, at der er mange, der har det som vi har det, og som kan leve en uge på at have gjort et godt genbrugsfund. Hvis man indretter sig med vintage ting, får man en meget personlig og interessant bolig, synes vi, og hvem vil ikke gerne have det? Prisen er derfor ikke længere enebestemmende – det HELT rigtige må gerne koste. Det har faktisk i ret lang tid været indretningstrenden at vælge ved siden af en stil, sådan at man bor med sin HELT egen stil. Personligt, specielt, unikt og uden for nummer.

Konceptet:

Formålet med sitet har fra starten været at man selvfølgelig kunne finde alt det almindelige – møbler, billeder, glas, porcelæn, etc – til den moderne bolig. Sådanne sites er der jo heldigvis efterhånden en del af, OG vores filosofi har derfor hele tiden været, at det kan ikke nytte noget at der er 50 ens netbutikker. Det SKAL være en oplevelse at besøge et site. Ellers kan det da være ligemeget. Derfor bruger vi lang tid på at finde nogle specielle ting, som supplerer de almindelige. Da vi gik i luften i foråret 2005, kunne vi derfor udover standard antikvitetsvarer, også byde på diverse fromme ting, så som fine gamle fromme kort, gamle rosenkranse, krucifikser, vintagesmykker etc. .

Vi har kun med ting at gøre som vi selv synes er interessante. Derfor har vi også vintagepelse, sko og tøj med på “ménuen”. Desuden syntes vi også det var oplagt at sælge antikke postkort i en “postordre-netbutik”. Vi har selvfølgelig også de lækre ting fra Tina Munkholm, trendy arbejdstøj til kvinder fra Garden Girl og smukt tapet fra Eijffinger og Duro. Lidt af hvert – og det skal der jo også være i en blandet landhandel. Og det har vist sig at konceptet med at have et lidt specielt udvalg har været helt rigtigt, for der er sandelig blevet taget godt imod os! Vi kan næsten ikke følge med.

Vores kunder kommer fra hele landet (også Færøerne og Grønland) og fra både Sverige og Norge. Nogle har ingen økonomiske bekymringer, mens andre stadig er studerende og suger på lappen. Nogle er elektrikere, læger eller social- og sundhedshjælper mens andre er grafikere og igen andre er berømte kunstnere. Vores kundekreds er lige så alsidig som vi håber vores varesortiment er. (Fællesnævneren her må være at vi alle holder af æstetik.)

Vi er ret kræsne med hvad der får lov til at finde vej til hylderne i vores butik. ALT er håndplukket og altså nøje udvalgt. Vi er helt sikre på at det er sådan vores kunder køber ind til deres bolig, så derfor skal det være kræsent udvalgte ting til kræsne kunder.

Nøgleordene for de fleste af vores ting er: ORIGINAL og KVALITET. Med det mener vi, at almuemøblerne er gamle. Glas, kort og de fromme ting er gamle. Vintagetøjet og smykkerne er, ligesom retrotingene, originale, dvs. fra den periode de udgiver sig for at være fra! Og de nye ting udgiver sig ikke for at være gamle, selvom de matcher de gamle fine fund perfekt.

I vores butik handler vi primært med ting, der lige så godt kunne have stået i vores egne stuer. Så er det nemlig sjovest, og sjovt skal det være. Og troværdigt.

Vi er særligt glade for den danske og svenske bondestil. En afslappet stil. Det er med andre ord ikke hos os, du skal lede efter højglanspolerede Louis Seize mahognikommoder og Marstrandmalerier. Til gengæld kan vi love, at her altid vil være hyggelige ting, som passer fint ind i den moderne skandinaviske boligstil. Nogle af tingene skal måske males, og måske ikke. Vi maler eller afsyrer som regel ikke tingene, men sælger dem, som vi får dem ind. Vi synes nemlig, du selv skal bestemme, hvordan de skal se ud. Så håber vi bare, at så mange som muligt finder ud af, hvor sjovt det er at rode med større eller mindre projekter. Når vi har tid renoverer vi og svinger malerpenslen. Det er næsten ren ”terapi”.

Vi sætter en ære at vide noget om det vi sælger. Vi har “studeret til antikhandlere” i de seneste 15 år, på alverdens loppemarkeder, i antikbutikker og til auktioner. Og det lærer man meget af. Ind imellem kan du på bloggen finde artikler hvor vi forsøger at dele ud af denne viden.

Vi er tingfindere til fingerspidserne. Tingfindere med hang til det unikke – Så vi vil bestræbe os på til stadighed at finde på nye sjove ting som man kan klikke forbi og kigge på. Håber du kan lide det! Og – god fornøjelse.

Author:
• Friday, December 25th, 2009

Tak for en fantastisk hyggelig december, hvor vi var med til at bidrage til en hel masse spændende ting under juletræerne rundt omkring. Det har faktisk været den bedste december nogensinde i Blandet-landhandel.dk’s historie. Nu nyder vi stilheden og julefreden. Vi slapper af, og lader batterierne op igen. Håber du nyder juledagene. Vi ses snart, og vi lover at vi finder på en masse spændende. Mange fredelige julehilsner fra Katinka

Category: Velkommen  | Leave a Comment
Author:
• Thursday, December 24th, 2009

Så smukt det er med sne så langt øjet rækker. Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul. Håber I får det hyggeligt rundt omkring, med den rigtige stemning, de rigtige dufte og den rigtige mad. En helt særlig hilsen til de der skal på arbejde.

Mange hvide julehilsner fra Katinka

Category: Velkommen  | Leave a Comment
Author:
• Wednesday, December 16th, 2009

Den allersmukkeste julepynt er….SNE! Sne som daler stille ned og fortryller hele verden og pakker den ind i det smukkeste krystal tæppe. Der findes vist heller ikke noget der kan sætte gang i julestemningen som hvide store snefnug. Alting bliver lyst og let…undtagen trafikken…

Æslerne på marken synes det er helt vildt hyggeligt med en bil så tæt på, for så kan man jo altid slikke lidt på dørene og sådan noget…Heldigvis er det ikke vores bil. Og det ser ikke alvorligt ud.

Nu kommer der snart mere julepynt på sitet – gamle juletræs lyseholdere osv. – med den helt rigtige hvide julestemning.

Category: Velkommen  | Leave a Comment
Author:
• Thursday, December 10th, 2009

Her står nogle af dagens pakker i porten og venter på fragtmanden…. Det er så hyggeligt med en port, hvor man kan stille ting og sager lidt hyggeligt hen. Og er der bindingsværk, som i vores, så er man jo NØDT til at hænge en granguirlande op også. Det er klart. Med lyskæde på.

Butikken har åbent rigtig meget her op til jul. Se netbutikkens forside for tider…eller ring 2191 7600.

Kh Katinka

Category: Velkommen  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, December 05th, 2009

Jeg har hentet julepyntkasserne frem fra loftet, og rodet i dem hele dagen. Der er 6 flyttekasser fulde, plus 8 skotøjsæsker med fine gamle glaskugler, koglenisser, uldengle og englespil. Sikken et gensyn. ELSKER gammelt julepynt. Men underligt som man ændrer stil og smag fra år til år. Noget af det julepynt jeg har været rigtig glad for, og som jeg har pyntet op med i mange år, skal ikke frem i år. Til gengæld har jeg fundet noget i “måske-kassen”, som var interessant….bl.a. nogle fluesvampe lavet af vat. De skal sættes på gamle clips til juletræslys. I den kasse fandt jeg også en gammel julespilledåse fra ca. 1940. Den var tidligere lidt corny, men i år er den helt rigtig. Myyyyyyyyystisk.

Noget jeg ALDRIG bliver træt af (tror jeg) er de små søde juletræer på rod, stukket ned i en glaskrukke med vand. Alina på 5 har selv trukket dem op i massevis af jorden i vores skov i Sverige. Svenskerne er jo så rige synes jeg – det håber jeg de ved.

3 små juletræer på rod - i gamle sylteglas

3 små juletræer på rod - i gamle sylteglas

Category: Velkommen  | Leave a Comment
Author:
• Tuesday, December 01st, 2009

Kære alle nyhedsbrevsmodtagere og bloglæsere.

Vores julegave til decemberkunderne i år er en Munkholm sæbe. En dejlig håndlavet velduftende cremet håndsæbe. Se det er jo slet ikke så ringe endda. Så når du bestiller noget hos Blandet-landhandel.dk i december måned, så får du en gratis sæbe med.

JULEGAVER

HUSK at kigge vores butik igennem for ting og sager som du ikke lige finder hos naboen. Der er næsten altid en der er lidt svær at finde noget til. Måske har vi det helt rigtige! Vi pakker fint ind – ganske gratis – og sender direkte til gavemodtageren, for en billig penge.

Gratis porto og fragt

Hvis du handler for mere end 500 kr. sender vi gratis i december måned ( i dk – møbler til brofaste øer…). Det eneste du skal gøre er at skrive “JUL” i beskedfeltet når du afgiver ordre. Det er kun de specielt inviede bloglæsere og nyhedsbrevsmodtagere der får gratis fragt ved bestillinger over 500 kr. “Hvad så med alle de andre kunder?”, spørger du nok. “Er det ikke synd for dem?” Svaret er helt enkelt. Jo. Det er det :-)

Gamle julekort

Endnu en gratis glæde for bloglæserne er disse gamle julekort fra ca. 1915. Dem kan du klikke på, forstørre, og kopiere, hvis du vil. (Dog må du ikke genoptrykke dem og anvende dem kommercielt – det har vi nemlig selv tænkt os…). Du kan videresende dem digitalt, eller lave dem til “til og fra-kort” etc etc. God fornøjelse!

Vi opsumerer lige de gratis glæder:

1) Munkholm sæbe i gave til alle der afgiver ordre i december

2) Gratis flot indpakning

3) Gratis porto og fragt i december

4) Gratis julepostkort til (næsten) fri afbenyttelse fra bloggen

Så er der vist kun tilbage at ønske dig en dejlig julemåned. NYD det – det er hektisk, hårdt, dyrt og dejligt.

Kh Katinka