Author:
• Monday, March 28th, 2011

TØRKLÆDER DER VARMER DOBBELT

Vi samarbejder med Ingrid, der yder hjælp til selvhjælp blandt Tibetanere i Qinghai. På Bornholm importerer Didis cashmere uld & silke & pashmina tørklæder & sjal direkte fra producenter i Nepal og Kashmir i Indien. Varerne sælges i Danmark til en VIRKELIG god pris – og ALT overskud fra Didis, går ubeskåret til Tibetanere i Qinghai. Blandt Tibetanerne i Qinghai, der bor i de høje og øde yderområder, er der brug for undervisning, lægehjælp, medicin og meget andet. Vi har nu fået muligheden for at hjælpe, ved at sælge disse fantastiske tørklæder. Undervisning, lægehjælp, og en for os så selvfølgelig ting som HYGIEJNE i forbindelse med fødsler,er nogle af de ting, som det er Didis formål, at hjælpe med at fremme – og nu kan du hjælpe Didis med at hjælpe. Og få et lækkert tørklæde oven i købet. Det må da kaldes en win-win situation! Først varmer tørklædet dig, og det du betaler for det varmer i Nepal.

Læs her hvad Ingrid selv siger om sjalerne og tørklæderne:

Sjal i klare farver, pashmina og silke.

Pashmina betyder cashmere uld. Egentlig skulle blandingen hedde: “pashsilk”. Men det ord findes ikke ;o)

Netop blandingen af cashmere uld og silke gør at tørklæder og sjal i denne blanding er varme, lette, slidstærke og selv mennesker, der har problemer med at bruge uld kan bruge pashmina i 50 / 50 blandingen.

Om cashmere:

Grade A cashmere uld, kommer fra Kashmir og tråden er håndvævet, af uld fra Capra Hircus geden, der lever i bjergene i Kashmir, Indien.

Grade B cashmere uld, kommer fra Kina og er maskinspundet.

Både grade A & B er fine kvaliteter, men følt på samtidig – er man ikke i tvivl om den høje kvalitet i grade A cashmere ulden.

Alle vores sjal og tørklæder i cashmere uld – er fremstillet i henholdsvis Kashmir & Nepal.

Pashmina er det traditionelle navn for det fineste cashmere uld. På grund af sin unikke blødhed og varme, er pashmina også kendt som det bløde guld fra Himalaya.  Kort og godt – pashmina er det varmeste og blødeste uld, der findes.

Cashmere ulden kommer udelukkende fra Capra Hircus geden, der lever i 4500 meters højde i de mest afsides områder i Himalaya bjergene. Gederne har udviklet en tynd underuld, der holder dem varme – i de lange barske vintre i bjergene. Det er denne underuld – der bliver kaldt

Pashmina.
Det tager tre geder et år, at producere den mængde underuld, der skal bruges til at væve et enkelt sjal!

Gederne kommer ikke til fortræd, da den uld, der indsamles, er den uld, som gederne kæmmes for og som de naturligt taber. Udover blødheden, skønheden og varmen, har pashminaen en fjerde egenskab: den bliver blødere og blødere og har lang levetid. Rigtig passet – kan et pashmina sjal være et sjal for livet – i bogstavligste forstand.

HER: Finder du Blandet-landhandel.dk’s udvalg af pashmina, cashmere, silke og uld sjaler og tørklæder


Category: Velkommen
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply