Author:
• Tuesday, October 25th, 2011

POSTKASSE – DE NYE REGLER

HUSK! Det behøver ikke være kedeligt for at være korrekt!!

Inden udgangen af 2011 skal din postkasse opfylde de nye regler i Postloven. Det betyder HELT KONKRET at en hel masse postkasser skal flyttes ud og stå helt ude ved vejene rundt om i det ganske land. Postkassen bliver noget af det første man ser ved dit hus. Men der er ingen grund til panik – det er slet ikke svært at få et overblik over de nye regler. Jeg har nærlæst lovens § 8 (en gang jurist, altid jurist) og nedenfor kan du få et hurtigt overblik over reglerne for hvordan og hvor din postkasse skal sidde.

Egentlig er det lidt grotesk med alle de ting vi skal have stående i indkørslerne langs vejene. For rigtig mange husejere går meget op i at gøre det nydeligt og pænt og imødekommende at ankomme til huset. Jeg synes ærlig talt det er tragisk at de grimme affaldsbeholdere ( og ja, jeg mener ved gud de er hæslige) er det FØRSTE man ser når man nærmer sig et hus.

Nu skal postkassen så være nabo til affaldscontainerne. Hm. Tja. Men postkassen kan du i det mindste selv vælge og sørge for at den opfylder dit æstetiske behov. Og så kan postkassen forhåbentlig overstråle sin grimme nabo. Vi burde alle sørge for at udskifte alle de alt for kedelige postkasser med nogle der er interessante at kigge på. Send linket til denne guide videre til dine naboer, venner og bekendte.

Blandet-landhandel.dk’s postkasser er ALT andet end kedelige!

Blandet-landhandel.dk  har de fine og opsigtsvækkende postkasser fra Wildlife Garden.

I 3 forskellige farver. Du kan bestille en her: Wildlife Garden Postkasse

Du kan også gå helt over i den anden grøft, og vælge en totalt strømlinet postkasse fra Born in Sweden (dem med Birdfeederen….) – de findes i så at sige alle farver – du finder dem her: Born in Sweden postkasser – og de er alt andet end kedelige.

NB: Gratis gave!

Køber du din nye GODKENDTE og fine postkasse hos os, og skriver “DUFTLYS” i beskedfeltet – så lægger jeg et lækkert Munkholm duftlys ned i din nye postkasse til dig.


En godkendt postkasse – SÅDAN ER REGLERNE:

Din postkasse skal kunne låses, og der skal være navn på. Hvis du ikke har lyst til at skæmme din Wildlife Garden postkasse med navneskilt på postkassens yderside, er det ok at sætte navn og husnummer i låget (under hustaget) af postkassen. Spørg din lokale postmester hvis du er i tvivl. Postkassens indre mål skal være 15 x 26 x 36 cm. Når din postkasse er godkendt i et EU land, er den godkendt i hele EU. (I Dk hedder standarden DS/EN 13 274).

Det er straks værre med postkassens PLACERING. Bor du i hus, skal postkassen nemlig flyttes ud til skellet.

Postdanmark har lavet en rigtig god og nem guide, hvor du kan klikke dig frem til hvordan din postkasse skal sidde. Du finder guiden her:

Guide til placering af postkasse

Placeringen:

Som udgangspunkt skal din postkasse nu sidde mindst 100 cm. og højst 120 cm. fra jorden

Postkassen skal sidde ved din indkørsel – altså i skellet ud mod offentlig vej

Bor du helt ud til vejen, kan postkassen evt. monteres på dit hus

Postkassens brevsprække skal vende ud mod den offentlige vej

Postkassen skal sidde fast, så den ikke let kan fjernes

Reglerne gælder OGSÅ for sommerhuse


Undtagelserne:

Ingen regler uden undtagelser, og har du en meget lang privatvej (længere end 50 m.), må du fortsat gerne have postkassen ved dit hus, men med samme lette adgang som når den sættes op ved vejen.

Er du gangbesværet m.v., så kan du få dispensation. Det er kommunen der tager stilling til om du kan få dispensation.

Reglerne gælder heller ikke for “gamle” sommerhuse der ligger på grunde der er udstykket FØR 1973. Det er altså ikke husets alder, men tidspunktet for hvornår sommerhusgrunden er udstykket, der gælder. Alle andre skal placere deres postkasse i skellet ud til vejen. Det berører over 1 mio. postkasser!

God fornøjelse med at opsætte din postkasse lovligt :-) – det er jo slet ikke så svært, vel?

Kh Katinka, www.blandet-landhandel.dk

PS: Faktisk hedder det ikke længere en postkasse. Loven anvender begrebet brevkasse…Tsk tsk tsk – Det er altså ikke ALTID at forandring fryder.

PPS: Bor du i lejlighed el. lign. gælder der andre regler, som allerede ER trådt i kraft, men husk at det da ville være fantastisk med 10 Wildlife Garden postkasse-huse på rad og række….


Category: Velkommen
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response

  1. How big is it in relation to one of those 8″ tablets?

Leave a Reply