Author:
• Tuesday, May 05th, 2009

Læs meget mere om Munkholms produkter og bliv klogere på velvære for krop og sjæl

Når man henter de lækre Munkholm wellness produkter fra lageret ind i vores butik (showroom) og stiller det til skue, mærker man at alle de lækre ting slet slet ikke kommer til deres ret i en netbutik – for selv med den bedste forestillingsevne, så er det en rigtig rar ting at opleve sagerne i virkeligheden. Især de fine dufte…..Tingene fortjener ganske enkelt en nærmere beskrivelse så du får (næsten) det hele med. Den beskrivelse får du her.

En af de ting nettet kan bruges til er at fortælle om sine varer. Det gode ved det er, at de der ikke er interesserede klikker væk igen, mens andre der gerne vil vide mere om produkterne kan læse sig mætte. Problemet er bare, at der er grænser for hvor meget info man kan skrive ud for hver vare i en webshop…Vores blog er derfor en super god måde at formidle “viden” på. Nu kan du læse med nedenfor hvis du vil vide mere om Tina Munkholms håndlavede duftlys, sæber, saltscrub og cremer. Og ved du det hele allerede – så klik ind i netbutikken og kig sagerne igennem. MUNKHOLM.  En rigtig god gave…både til dig selv og til andre. Og det er ganske unikt stadig at kunne finde produkter der er håndlavede i Danmark.

MUNKHOLM duftlys

Tina Munkholms håndlavede lys af lavet af voks og de er tilsat æteriske olier. De æteriske olier er der ikke kun for snobeffektens skyld. De bliver brugt fordi de dufter på den rigtige måde. Ikke kemisk og kunstigt, som en del lys fra Østen. Æteriske olier er hunde dyre, og derfor bliver prisen højere end i supermarkedet…og så kan du jo spørge dig selv om du tror de er bedre…

Lysene brænder længe. Over 50 timer. Og de brænder pænt. Når lyset er brændt ud kan det klassiske glas bruges til alle mulige andre ting, fx. lidt sand i bunden og et fyrfadslys.

Det er ikke meningen at duftlys skal brænde i evigheder. De er rigtig gode til at slå en tone an, ved at være tændt i nogle timer, og så kan du slukke dem. På den måde holder de også vældig længe. Dufte betyder faktisk mere end man umiddelbart skulle tro, og derfor er det virkelig rart med duftlys. Også på toilettet….

SALTSCRUB

Tina Munkholm var den der gjorde saltscrub “kendt” i Danmark. Saltscrub har i lange tider været forbeholdt spabade, kurcentre og besøgende på luxus badehoteller etc. Tina Munkholm har gjort det til en hverdags luxus. Der var ikke mange der kendte til saltscrub da hun første gang viste det på en messe i Danmark. Men NU er der mange der kender det – for det er virkelig virkelig lækker hverdags selvforkælelse. Man scrubber huden på kroppen godt og grundigt, og bliver så ren som man næsten ikke troede man kunne blive, og når man skyller sig preller vandet af pga. olien og man bliver let at tørre med et håndklæde. Det soltørrede franske middelhavssalt er mineralfyldt og skrubber effektivt. Saltets kornstørrelse er HELT perfekt til scrub, ikke for grov, og ikke så fin at den bare polerer huden. Olien gør huden blød og lækker og man behøver ingen lotion efter badet. Man bliver så lækker som en marcipangris uden svineinfluenza :-)

Saltscrub er også tilsat æteriske olier, så det dufter på den helt rigtige måde. Olierne er næsten helt økologiske. Nogle tekniske ting gør at man ikke må kalde dem økologiske, med mindre det er 100 %, men der er ingen tvivl om at du kan scrubbe med ekstra god samvittighed, også selvom det ikke kan lade sig gøre at kalde det Ø-mærket.

Munkholm håndlavet sæbe

At koge sæbe er et håndværk. Tina Munkholm mestrer dette håndværk. Munkholm sæberne er det bedste at vaske sig i fordi de er så bløde og cremede at de ikke udtørrer huden. Det er en vigtig detalje i hverdagen, synes jeg! Sæberne er tilsat æteriske olier, og dufter fantastisk. Hvis man har et lille lager liggende, kan man med fordel have dem liggende i linnedskabet, da sengetøj etc kommer til at dufte pragtfuldt. (Især duften “Rød te” er god til det, da den i forvejen dufter af nyvasket sengetøj). Man kan have sådan en sæbe liggende i ret lang tid.

Duft-opfattelse er selvfølgelig en subjektiv ting. Vi har rigtig mange forskellige Munkholm sæber i butikken, og det er interessant hvordan nogle dufte appellerer til nogen mens andre foretrækker noget HELT andet. Derfor har vi valgt at have rigtig mange forskellige sæber, fordi det er så hyggeligt at stå og dufte til de mange forskellige dufte der findes. Kom gerne ind i butikken og prøv – det er lidt af en oplevelse! Også fordi sæberne alle ser helt forskellige ud. Nogle af dem har man næsten lyst til at spise. Vi havde på et tidspunkt “lakrids” sæben i sæbeskålen på badeværelset. Kort efter den var lagt på plads bemærkede jeg at der var tandmærker i den (svarende til et tandsæt hos en tre-årig….). Min datter har aldrig nævnt det, og det har ikke gentaget sig, og er bestemt heller ikke noget jeg vil anbefale at prøve.

Vi bliver sommetider spurgt om vi sælger flydende sæbe. Det gør vi ikke, og kommer nok heller aldrig til det. FORDI: En sæbe er flydende fordi der er vand i den. Vandet skal man sørge for ikke bliver kontamineret med diverse bakterier, og det er nødvendigt at tilsætte forskellige stoffer i sæben for at få den flydende sæbe til at holde sig. Så når du vasker hænder, gør du det altså i noget der skal gøre dine hænder rene, men som ofte er tilsat miljøbelastende stoffer. Og det skyller man ud i håndvasken bagefter. I rigelige mængder. Med et godt stykke sæbe i sæbeskålen har man sat sig ud over den sag med miljøet, og det er jo slet ikke så ringe endda. Når man tænker på vores rene drikkevand. Noget andet er, at sæberne er så cremede at man ikke har lyst til at bruge andre sæber end Munkholms håndlavede lækre sæber. Må vi igen fremhæve kaffesæberne. De er helt suveræne i køkkenet. Vi siger det lige igen: Håndlavet sæbe er rent, enkelt og naturligt.

Badsmelterne er økologiske

Munkholm badsmeltere er en lille luxus ting du burde unde dig selv at prøve….Det er en fast badeolie, som smelter i det varme vand. Lavet af økologisk kakaosmør og natriumbikarbonat, som blødgør huden. Du fylder karret med vand, sætter en badsmelter ned og så nedsænker du dit legeme i vandet. Så ringer telefonen, og du lader den ringe :-)

kakaosmør indeholder naturlig e-vitamin og antioxidanter.

Aromabad badesalt

Til karbad, men så sandelig også til fodbad. Aromabadet er lavet med forskellige salte som indeholder mineraler. GODT for kroppen. Der er også olie i, som blødgør. Det er det der gør at Munkholm aromabad adskiller sig fra almindelige badesalte og badebomber.

Find en fin balje og et håndklæde, fyld lunkent vand og drys noget aroma badesalt i vandet – og få bløde lækre fødder. Hvis man sætter sig for det, kan man sagtens tage fodbad temmelig ofte, du kunne jo fx. have fødderne i lækkert velduftende badevand mens du sidder og læser dette….

Rosenvand – lavendelvand

Et frisk velduftende pust ER virkelig forfriskende og stimulerende! Med æteriske olier, selvfølgelig. Rosenvand og lavendelvand er også rigtig god til at fixere (mineral) make up. Det virker kølende på huden, fx. hvis du har det varmt, virker som en skintonic og virker beroligende på huden, samtidig med at den selvfølgelig tilfører huden fugt. Aircondition som udtørrer huden kan afhjælpes med rosenvand og lavendelvand.

Er du der stadig? Så synes jeg du skal lægge vejen forbi Blandet-landhandel.dk og dufte dig igennem de lækre ting og sager fra Munkholm….

Category: Velkommen
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response

  1. 1
    stine 

    Katinka! Hvor er det skønt at se, at du har fundet et medie, som du for alvor har gjort til dit! Jeg elsker dine lange, ord- og billedrige indlæg, og jeg smuglæser lidt af og til. Selv om jeg har travlt med alle de svenske blogs 😉
    Bedste hilsner,
    Stine

Leave a Reply